HTML

Kulturális gyökérkezelés

A fajdalom minden probléma gyökere.Ha már nem bírod tovább a mainstream tragikus elnyomását, ha már nincs kiút a zene, a filmek, és a színház posztmodern nyomásából, ha már nem bírod az eltunyult agyú, agyonsztárolt kultúrarombolókat, állj a talpadra, és találd meg magad amit szeretsz!Ha az élet mindenképpen orális szex, sohasem mindegy, hogy mely oldalon állsz.Minden problémának van egy gyökere, és ha egy gyökér nagyon be van gyulladva, akkor kezelni kell.De európai módon.

Utolsó kommentek

  • FlybyWire: @Stupidella: Nos, én még pénisszel bárhogy próbálkoztam, hüvelyben fájdalmat okozni sosem tudtam. ... (2009.03.20. 12:29) Most akkor mekkora az igazi?
  • Stupidella: @FlyByWire: mivel kizárt, hogy én lennék a kivételt erősítő szabály, és Te is írod, hogy nem vagyu... (2009.03.20. 12:23) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: Még valami: a párom pedig kifejezetti élvezi, ha kisebb fájdalmakat okozok neki szex ... (2009.03.20. 12:15) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: "Viszont elképzelhető, hogy sok nő arra izgul be állatira, hogy kitöltik, vagy épp a ... (2009.03.20. 12:10) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: Nem egészen, és ezt nem én találtam ki, nézz utána (van erről pár videó is, pl, női e... (2009.03.20. 12:09) Most akkor mekkora az igazi?
  • Utolsó 20

Frontvonalban március 15-én

El Polako 2009.03.16. 11:37

Amikor megtudtam, hogy a Roosevelt téren leszek március 15-én, nyeltem egy nagyot, és azt mondtam: mindenképpen meg kell találni a lehetőséget, hogy legyen menekülési útvonal, ha elszabadul a pokol. Nem egy barátom óvva intett attól, hogy dolgozzak a nemzeti ünnepen. Na, de kérdem én, ebben a gazdasági helyzetben mondhatja-e bárki is azt, hogy ne vállaljon el egy munkát?

Meglepően erős volt a rendőri készültség, és már a reggeli órákban tudatosult bennem, nem piskóta a rendőri jelenlét a Lánchíd előtti téren. A rohamosztagosok mellett tucat civil ruhás megfigyelőkből volt jelen a reggeli órákban . No, meg a titkosrendőrök:valahogy a fekete egyen-szövetkabát, és a sok tapasztalt arcra rávésődött "gyanakvás" egyértelművé tette, nem civilek álldogálnak egy teljes napot a bázisunkkal szemben.

A mi sátrunk a gyerekeknek szánt játékokkal, a Gresham palotával szemben helyezkedett el, ahova szinte félóránként érkezett egy-egy járőr, akik folyamatos kapcsolatban voltak az MTA tőszomszédságában felállított rendőri egységekkel. Az összképet mégsem ez határozta meg, hanem az óránként felvonuló lovas huszárok, a sok fényképező turista, és az a néhány helyes huszárlány.(Apropó hol lehet ilyet kölcsönözni?)

Ahogy közeledett a délután úgy érlelődött bennem a gondolat, de hogy akkor hol vannak a "forradalmárok"? Ördögöt a falra, kettőkor, ahogy azt kell, megérkezett egy maroknyi gyomorrontás: ötféle zászló a partfisrudakon, bakancs, és teljes hadviselés az öltözéken. Kellőképpen frusztrált arcok bevonultak a Roosevelt téri gyerek-, és kézműves foglakozások elé elhelyezett színpadhoz.

Fél óra múlva csalódottan menetelhettek tovább. Nem volt senki, akit ki lehetett volna fütyülni, senki, akit meg lehetett volna dobálni, és senki, akibe bele lehetett volna kötni, egyedül Paprika Jancsi egész napos bábműsorát nézhették volna meg. Őszintén sajnálom nem maradtak kokárdát készíteni, vagy éppen a huszárbemutatót elmulasztották megnézni, azonban nagyon hálát adok az égnek, hogy az a sok 4-6 éves gyerek semmit se fogott fel a jelenlétükből, és a kiérkező családoknak lehetősége volt egy olyan ünnepre, amilyenben nekem volt részem, amikor én voltam ekkora.

És akármilyen idealisztikus, de március 15-ének politikamentesnek kell lennie. Egyetlen egy politikus se szólaljon fel, és fordítsa az ünnepet a maga vagy pártja nyelvezetére. Nem kell ide forradalmi Orbán, se népnevelő Demszky. Nem kellenek a kopaszok, a turbómagyarok, sem az agymosott Heti hetes fanok.

A kokárdám is kinn volt. Hosszú idő óta először éreztem, nem kötődik párthoz.

Címkék: friss gyökerek petrov

51 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://csengettyuur.blog.hu/api/trackback/id/tr571005171

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.19. 11:07:37

Abu Ghraib Budapesten, avagy diktatúra-e vagy?"Demszky azért harcolt 89 előtt, ami ellen most mindent megtesz, a véleménynyilvánítás jogáért" - hallottam vagy olvastam ezt valahol március 15-e kapcsán. Itt valami félreértés van - gondoltam tegna…

Trackback: Tudtad? 2009.03.16. 12:41:24

Zavarogjunk pont március 15-én! Gyorsan tennék egy kitételt: nem szeretem Gyurcsány Ferencet, valóban ideje lenne már eltávolítani, elég sok kárt okozott az országnak. De mégis, miért pont ünnepnapokon kell zavarogni? Jó, értem a szimbolikus jelentőség…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispista 2009.03.16. 12:09:21

"a kiérkező családoknak lehetősége volt egy olyan ünnepre, amilyenben nekem volt részem amikor én voltam ekkora."
Régen is elvették a cumisüveget az anyukáktól? Régen is egy órát kellett sorbanállni, hogy 300 m-ről megnézhesd a zászlófelvonást?

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.03.16. 12:17:35

Legalább a Word helyesírásellenőrzőjét engedd rá, mielőtt kirakod a posztot. Mondjuk a ba-ban, be-bem problémán az sem segít.

Herlock Sholmes 2009.03.16. 12:26:23

Huszárlányt pedig a huszárlánykölcsönzőben bérelhetsz, te félanalfabéta animátor.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.03.16. 12:27:10

@kispista: egyéb kérdéseket is fel lehetne tenni, "régen is...?" kezdettel.

borovi 2009.03.16. 12:41:57

A szóközről valószínűleg még nem hallottál harangozni. Mondatvégi írásjel és a következő mondat között illik alkalmazni.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.03.16. 12:42:07

Nekem csak az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy az igazoltatáson már átesett, a járdán hazafelé sétáló résztvevőket miért kellett feltartóztatni, két oldalról beszorítani egy kis utcában majd nagy mennyiségű könnygázzal pofán nyomni? Ha már egész nap semmi komoly atrocitás nem történt, muszáj volt a legvégére kiprovokálni egy kis balhét a kedves rebiszeseknek? greyhound.blog.hu/2009/03/16/video_feloszlattak_morvai_krisztinat

BKV reszelő 2009.03.16. 12:50:09

@kispista: "Régen is elvették a cumisüveget az anyukáktól? Régen is egy órát kellett sorbanállni, hogy 300 m-ről megnézhesd a zászlófelvonást?"

Régen is csak a hülyék mentek zászlófelvonást nézni, ahogy losonczi pál és büdös hordája húzza-vonja a nemzet zászlaját, miközben kádárbehívomazoroszokat! jános joviálisan integet az arcára fagyott mosolyt mutogatva az egyetlen tévécsatornának.

Ma is a hülyék mennek ki a nemzeti ünnepeken rendezett balhékra és ez igaz attól függetlenül, hogy a demszki félék hívják-e erősítésnek a médiahackjukhoz vagy árpádsávos lobogó alatt, részegen randalíroznak-e.

Méltó ünneplése 48-nak az lenne, ha eltűnne a köztudatból arra az egy napra a gyurcsány féle idegbaj, az orbán féle vicces beszólásokkal egyetemben, vinné magával navrasicsmajdénegyedül hallgatomferit! tibort és a többi szemetet. Akkor, de csak is akkor elmennék én is és még sokan mások is, meghallgatni a Nemzeti dal című verset egy színésztől, kokárdával és mécsessel. Addig azonban ez nem más, mint a szokásos magyar megosztósdi, utálósdi, dögöljön meg a szomszéd tehesdije !

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 12:51:01

"A kokárdám is kinn volt.Hosszú idő óta elöször éreztem, nem kötődik párthoz."

Miben volt ez az ünnep más, ami miatt ezt érezted?

boj (törölt) 2009.03.16. 12:55:02

@Pepe83: semmiben, de valsz kevesebb Heti Hetest nézett elötte.

Dr Kangörény 2009.03.16. 13:07:31

@boj: mindenki kommunista, aki nem lóbál árpádsávos zászlót, ugye?

Mint ahogyan az sem jó, ha nem dobálhatnak tojást a faszfejek, de az sem, ha dobálnak. Ez tipikusan a van rajta sapka-nincs rajta sapka mentalitás.

Gerzson913 2009.03.16. 13:08:45

Na, te szegény! Hogy írhatsz ilyeneket? Azok, akikről olyan lekicsinylően nyilatkoztál, igazi magyar, nemzeti emberek. Az igaz magyarok! A nemzet krémje, veleje, akikre népünk büszke lehet. Ahogy itt sok kommentelőre is. Te meg egy hazaáruló vagy. Írni sem tudsz rendesen, bezzeg Ők! Kész, elkapáltad magad! De majd jön az új világ, turul szárnyakon, hiszen megígérték! És majd akkor, akkor lecsap a hozzád hasonlókra a Kéz. Mert itt rend lesz és nyugalom! A magadfajták nem irkálhatnak össze-vissza minden zagyvaságot, tömve helyesírási hibákkal. Majd akkor! Ó, csak jönne már...

Muad\\\'Dib 2009.03.16. 13:18:32

@Gerzson913:
Egyébként hogy van ez? Nem arról van szó, hogy ezek ostoba csőcselék akik mindenkibe belekötnek?
"Fél óra múlva csalódottan menetelhettek tovább.Nem volt senki akit ki lehetett volna fütyülni, senki, akit meg lehetett volna dobálni, és senki akibe bele lehetett volna kötni,..." Neeee!!! A náczifasiszták elmentek és még egy ártatlan kisgyereket sem koncoltak fel. Nem ülök föl ennek a cikknek. Ez egy nyilasfasiszta provokáció, hogy védje a gonosz állatokat.
Inkább lássunk jogos rendőri oszlatást.
www.youtube.com/watch?v=5eoqAoQ3pcQ
Így kell csinálni. Kiengedni az embereket, elküldeni őket hazafelé, majd eléjük állni és bántalmazni mindenkit. Természetesen a nőket is. Nehogymá' assz' higgy'e vele kivételezünk, mert EP-listavezetője egy pártnak. Aki náczi az náczi, nem takarózhat azzal, hogy nő, pláne ebben a szép egyenlőségtől duzzadó világban.

El Polako 2009.03.16. 13:31:00

@Gerzson913: Sajnálom nem jött át teljesen az amit mondani akartam, ha megnézed az előző három posztomat, akkor észre fogod venni ki vagyok.

Szerintem nem akkor vagy igaz magyar ha összevissza lobogtatód a zászlót.

ui: Egy harcos tudja melyik csatát kell megnyerni, és melyiket kell kell tudnia elkerülni.

El Polako 2009.03.16. 13:37:54

@BKV reszelő: Maximálisan egyet értek!!!!

Gerzson913 2009.03.16. 13:40:13

@MAZ16:
"Szerintem nem akkor vagy igaz magyar ha összevissza lobogtatód a zászlót."
Szerintem azért olvasd el te is még egyszer, amit én írtam. Egy kicsit fogékonyabban...

Vidéki 2009.03.16. 13:47:00

@Gery Greyhound >: Kérdezed:
„muszáj volt a legvégére kiprovokálni egy kis balhét a kedves rebiszeseknek?”
Valószínűleg keménykedésükért előléptetés járhat, a helyzet kockázatmentes, ezért teszik ártalmatlan járókelőkkel szemben.
De ha egy cigánytelepre be kellene menni és ott elfogni egy bujtatott bűnözőt, inkább behúzzák a farkukat és eloldalognak.

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 13:47:07

@Muad\\\'Dib:

Az egyenlőség nem azt jelenti, hogy bárki dobálózhat molotov koktéllal, meg utcakövekkel.

El Polako 2009.03.16. 13:48:29

@Gerzson913: Elolvasom ezerszer, de a hazaárulózást és a többit nem tudom hova tenni.Nem kérdőjelezem meg ezeknek az embereknek a magyarságát, de semmi helye nincs a balhénak egy olyan rendezvényen, amely családi programokat kínál.

Ezek az emberek, megjelentek és arra nem vették a fáradtságot,hogy a programfüzetekbe elolvassák mi, hol lesz.Jöttek, és rövid időn belül távozniuk kellet.Nem volt meg a lehetőség a balhéra.Ennyi.

El Polako 2009.03.16. 13:49:48

@Pepe83: Ha még emlékszel, pár éve a Fidesz ezt kisajátította.

Muad\\\'Dib 2009.03.16. 13:49:51

@Pepe83:
Egész pontosan hol dobálóztak utcakövekkel, meg molotov-koktéllal Morvai Krisztináék? Megnézted a videót, vagy write-only módban vagy? A felszólított tömeg szépen elindult, miután egy órás tárgyalás után a pékek méltóztattak utat engedni nekik. Majd eléjük áltak és rájuk támadtak. Mert csak.

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 13:54:19

@MAZ16:

Ezért nem értem, hogy mi változott ami miatt felvetted.

Én szerintem soha többé nem veszek föl kokárdát.

El Polako 2009.03.16. 13:56:54

@Pepe83: Most már értem miért kérdezted.Annyiban, hogy nem volt idén, sem tavaly semmilyen felszólítás arra, hogy A Fideszesek viseljenek kokárdát.

Ha lehet egy párt miatt se venném ezt föl, csak magam miatt.15 éve mindenkin volt.Ha zöldséges nem tudta hova rakni, akkor a nadrágszárára, de kitette.Ma, ez is politika lett.

El Polako 2009.03.16. 14:04:24

@newtehen: Néhány kommentedre neked is elkélne: "Lehetett volna ladás is. De nem az volt. Szuzukis. Pont. Neked mi fáj ezen???
A töréstesztet hagyjuk. Megnézném mi marad belőle, amikor frontálisan összeütközik mondjuk egy majdnem kétszer olyan nehéz SUV-al.. :P "

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 14:16:37

@MAZ16:

Szerintem a kokárda még évekig a Fidesz, illetve az elvakult "magyarkodók" jelképe lesz. Őszintén szólva nem tudom mi lenne képes ezt megváltoztatni.

Egyébként érdekes, hogy egyes jelképeket anélkül lehet viselni, hogy bármi atrocitás érné az embert, másokat pedig csak félve.

Egyre több autón látni a nagy Magyarországot ábrázoló matricát, azonban én még egy autón sem láttam pl. SZDSZ logót. Lehet, hogy azok az emberek akik elutasítják a Fidesz és a Jobbik politikáját, nem mennek el addig, hogy megrongálják más tulajdonát ha az másként gondolkozik, fordítva viszont nincs így???

Muad\\\'Dib 2009.03.16. 14:23:51

@Pepe83:
Ez már viccnek is rossz. Elvittek két embert, mert ki merte írni egy zászlóra a második pontot március 15-én, sőt még fel is emelte és te azon rinyálsz, hogy a maszop-szadesz tábor milyen toleráns. A rtendőrség a 2006-os ámokfutásért milliókat fizetett már ki, te pedig sajnálod a kis cuki baloldalt. A hányinger kerülget az ilyenektől. Minden embert igazoltatnak a droidok, aki fel mer venni egy magyar jelképet, de te szerinted pont nekik nem kell félni.

Názáreti Brájen 2009.03.16. 14:24:16

Alapfelvetés: sem Feri, sem Viki, sem Demszky nem a kedvencem.

A nemzeti zászló felvonása alatt kiabálni (még ha igaza is van az embernek!) se nem kulturált, se nem nemzeti dolog.
Megzavarni saját (adott esetben önös - lsd. Ms Jobbik EP listavezető asszony) nemzeti ünnepeinket pedig ostobaság. Március 15 (október 23, stb.) nem GYFekről, és nem OVkról szól.

Oszt'jónagyot!

PS: Azért az árpádsávos jóemberek nagy része, inkább tűnt lúzernek, mint igaz magyarnak.
Ja! A reptérre sem lehet bevinni csecsemőtejet (mint, ahogy egy KDNPs pöcs fogalmazott ma a parlamentben) és azt is egy magán cég veszi el az emberfiától. Azok is Gyurcsanyisták lehetnek?

El Polako 2009.03.16. 14:24:25

@Pepe83:
Hát ritkán látsz olyat, hogy valakit összevernek, mert árpád sávos zászlóval sétál.De ahogy látod, a rendőri fellépés is csak akkor jogszerűtlen, ha éppen spontán rendbontás, és rendzavarás közepette történik.

Én úgy érzem kezd tisztulni a kokárda, a nemzeti jelképeket nem lehet, és nem is szabad kisajátítani.

Éhesló 2009.03.16. 14:25:06

A pénzt, amit tegnap megkerestél mi fizettük, aki a javát levette az a böszme embere volt.
Ha a dolgok legalább felében jól mennének megérteném, az értetlenséget azok iránt akinek nem tetszik a rendszer és tiltakoznak ellene a maguk hol egyszerűbb, hol összetettebb módján.
De a dolgok nem hogy jól nem mennek, hanem egyre rosszabbul.
És neked azokkal van bajod akik a magyar szabadság napján ez ellen tiltakozni mernek?
Ki vagy te? Hol a hazád? Hol élsz?
Szernecsétlen!

Gerzson913 2009.03.16. 14:29:50

@MAZ16:
Én tökéletesen értem, hogy mit írtál, illetve, hogy mit akartál mondani.
Amit én írtam, az merő gúny és irónia. Csak miután sokat használtam az "igaz magyarok" által ismételgetett mantrákat, elismerem, hogy kicsit nehéz mögé látni.
Nem gondolom, hogy hazaáruló lennél, ahogy azt sem, hogy ne lennél igaz magyar, bármit is jelentsen ez utóbbi. Én nem mindig tudom, hogy mit jelent, csak azt tudom, hogy kik azok, akik folyton hangoztatják. Hogy az ő "magyarságukat" meg kell-e/lehet-e kérdőjelezni, azt mindenki döntse el maga.

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 14:35:16

@Muad\\\'Dib:

Én csak azt állítottam, hogy ha kitennék a kocsimra egy SZDSZ matricát, egy napon belül meg lenne húzva az oldala, vagy be lenne törve az ablaka.

A rendőri fellépésről pedig annyit, hogy ha a TV-t Ausztriában vagy Németországban próbálták volna megostromolni, akkor a rendbontók kb. mostanra próbálnának újra lábra állni és megtanulni megint önállóan járni.

A rendőri brutalitást teljes mértékben elítélem, de azért valljuk be, nem a rendőrök mennek ki minden állami ünnepen az utcára, hogy szétszedjék a várost.

El Polako 2009.03.16. 14:42:16

@Gerzson913: Elolvastam újra, és most már értem.:) Elsőre másként értelmeztem, de látom már benne az iróniát!Köszönöm!

Muad\\\'Dib 2009.03.16. 14:43:18

@Pepe83:
Nem a tv székház ostromakor volt gyomorforgató a viselkedésük, hanem október 23-án, amikor vertek mindenkit. A magyar rendőrök a hatalom csahos kutyái, hasznos és értékelhető teljesítményük nincs. Ha szemeket kell kilőni, hazafelé tartó emberekre támadni, akkor zseniálisak, ha szegény Marian Cosma életét kellene megmenteni, akkor inkább békésen kisétálnak a balhé környékéről. Ezen felül patkány módon viselkednek, méltók a főnökséghez. Pártállami időket idéző a magatartásuk, mikor egyszerűen nem hajlandóak tudomást venni ombudsmani ajánlásokról, illetve jogerős ítéletekről. Az a pár kivétel, aki még maradt köztük normális, vagy nem mer megszólalni, vagy menekül amerre lát a csodás csapatból...

El Polako 2009.03.16. 14:47:52

@Pepe83: Hát, mi tagadás, az SZDSZ sok olyan dolog képviseletét látja el (ld. melegek,anti-rasszizmus) amelyek negatív érzelmeket gerjesztenek a bizonyos emberekben.

De való igaz, ez még jogosíthatna senki sem fel arra, hogy betörje valaki más szélvédőjét."A bolond akkor válik igazán veszélyessé amikor azt gondolja, mindenki más meghülyült körülötte."

Fradi-UTE meccseken kapott nem gyengén minda két a szurkolótábor, hiszen ott általába a lovasrendőröket is bevették.Egészen addig senkit se zavart, hogy a rendőrök azonosítók nélkül vernek szét embereket (békés szurkolókat :) ), hogy könnygázt vetnek be stb.

Most, hogy Morvai Kriszta is benne van, meg a politika, így már nagyon zavaró, és ejnye-bejnye.

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 14:49:22

@Muad\\\'Dib:

Fantasztikus szöveg. Te nem a Fidesz vagy a Jobbik szövegírója vagy véletlenül?:))))
Ez a pár sor változtatás nélkül elmehetne bármilyen propaganda brosúrába, vagy akár egy beszédbe is.

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 14:54:42

@MAZ16:

Sokszor úgy érzem, hogy egyes emberekkel teljesen felesleges vitatkozni.
Aki őszintén úgy gondolja, hogy a gyújtogató, dobálózó emberek csupán a kommunista elnyomás ellen harcoló forradalmárok és a rendőrök a miniszterelnök utasítására verik szét a piacról hazaigyekvő békés nyugdíjasokat, azzal nem érdemes foglalkozni.

Muad\\\'Dib 2009.03.16. 14:58:29

@Pepe83:
A tények makacs dolgok. Kezd el megcáfolni amit írtam. Én tudok jogerős ítéleteket kártérítési összegekkel szemkilövésekért. Tudok ítéleteket arról, hogy szabálytalan volt több oszlatás. Meg lehet nézni obh.hu az ajánlásokat. Hogy is volt Gergényi úr, amikor megmutatták neki a viperával felszerelt rendőrt, és ő közölte, hogy nem lát viperát a képen? Propaganda? Biztos ez? Te sem láttad a viperát azon a képen, ugye? Amiről nem veszünk tudomást, az nem fáj, igaz?

Franciaországban a melósok bezárták egy éjszakára a Sony vezérigazgatóját a gyárba. A rendőrök reakciója nem az volt, hogy rommá verték őket. Vajon itt mi lenne?

El Polako 2009.03.16. 15:09:14

@Pepe83: Nem érdemes, de hát látod sok médium a kezét töri egy olyan hírért amit úgy lehet eladni, hogy "békés tünetőket" vertek szét, akik az egy perccel azelőtti szalagon épp jókorát rúgnak a kordonba.:)

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 15:11:39

@Muad\\\'Dib:

Én egy szóval sem állítottam, hogy a rendőrök példásan viselkedtek, volt egy csomó túlkapás és azokért bizony példásan meg kell büntetni őket.

Engem az zavar, hogy sokan elvtelenül védik a rendbontókat, csak mert egyetértenek azzal az ideológiával amit képviselnek.
A tény a következő: pár száz agresszív, szélsőségesen gondolkodó ember az utóbbi időben rendszeresen felforgatja Budapestet. Ez ellen sokkal határozottabban kellene fellépni.
Persze nem szabad kilőni senki, szemét, de honnan tudod, hogy az illető nem dobált-e téglát a rendőrök felé. Remélem tudod, hogy ha valakinek a fejét eltalálja egy tégla, az nem csak a szemét veszíti el.


csak az zavar, hogy egyesek (te is közéjük tartozol) úgy állítják be, mintha a nemzeti ünnepeken nem randalíroztak volna szélsőséges

Muad\\\'Dib 2009.03.16. 15:18:52

@Pepe83:
Furcsa mód az igazán szélsőségesek mindig nyugodtan balhézhatnak, úgyis kiengedik őket. Akik rommá vannak verve, azok a normálisan viselkedő nemzeti érzelműek, végül is őket kell megfélemlíteni, a csatanácik csak jót tesznek elqúrónak. Ezen kellene elgondolkodni nagyon alaposan...

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 15:26:38

@Muad\\\'Dib:

Ezt az igazán szellemes és fantáziadús összeesküvés elméletet már hallottam máshol is.

Muad\\\'Dib 2009.03.16. 15:31:24

@Pepe83:
Értem. Akkor bezárult a kör. Ugyanis két lehetőség van.
1) Valóban szándékosan hagyják őket randalírozni, mert ez jó a kormánynak.
2) A kormány alkalmatlan az ország irányítására, mivel egy kb. 100 fős csőcselékkel nem tud mit kezdeni. Nem képes megfelelő törvényeket hozni, mert ők szabadon rombolnak, miközben egy "felelős kormányt Budapestre" tábla miatt el lehet vinni valakit.

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 15:44:58

@Muad\\\'Dib:

Van egy harmadik lehetőség is.

A kormány próbál megfelelő törvényeket hozni, de van egy csak a saját hatalmi érdekeit néző ellenzékünk, egy velük rokonszenvező köztársasági elnökünk, illetve alkotmánybíróságunk.
Így nem egyszerű az élet.

Muad\\\'Dib 2009.03.16. 15:53:50

@Pepe83:
Igen, a FIDESZ szive csücskei a Budaházy-Toroczkai duó. Annyira védik őket, hogy csak na. Kölcsönösen odavannak egymásért. Na ne fárassz...

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 16:10:47

@Muad\\\'Dib:

Azért nincs köztük túl nagy szakadék, valljuk be:)))

Muad\\\'Dib 2009.03.16. 16:16:50

@Pepe83:
Ha így gondolod élő példa vagy az agymosásra. Olyan, mintha egy német szociáldemokrata pártot lekommunistáznék.

Vidéki 2009.03.16. 16:21:44

@Pepe83: Eszerint te is az ellenzék ellenzéke vagy, mint "felelős" kormányunk.
Szerinted is munkamegosztás van: A hibákat mindig az ellenzék követi el, minden jó a kormánypártnak és hű szövetségeseinek köszönhető.
Ha ez így van, mi lehet az alapja a felelős kormány kifejezésnek?

Pepe83 (törölt) 2009.03.16. 16:29:26

@Vidéki:

Ezt egy szóval sem állítottam. Tisztában vagyok azzal, hogy milyen hibákat követett el ez a kormány, mint ahogy azzal is, hogy számos rendőri túlkapás történt az elmúlt pár évben.

Azzal viszont ti legyetek tisztában, hogy a Fidesz nagyon rossz ellenzék, aki a jó törekvéseket is megakadályozza, hogy előkészítse a 2010-es választási győzelmét.

Észre kéne venni, hogy a politika nem a jó és a gonosz harca. Mind a két oldalnak vannak jó ötletei, törekvései, és mind a két oldal követ el hibákat.

Én is elismerem a Fidesz 1998-2002-es érdemeit, de szerintem most nem viselkedik felelősen.

Vidéki 2009.03.16. 20:45:45

@Pepe83:
Írod:
„Észre kéne venni, hogy a politika nem a jó és a gonosz harca. Mind a két oldalnak vannak jó ötletei, törekvései, és mind a két oldal követ el hibákat.”
Ebben feltétlenül egyetértek veled.
Mégis, nap mint nap lehet tapasztalni, hogy politikai propagandisták a gyűlölködésig próbálják szítani az ellentéteket, ami nemcsak káros, de veszélyes is lehet.
Néhány évvel ezelőtt Ruandában propagandisták jól megmunkálták a „tuszik” lelkét, elhitetve, hogy a „hutuk” „csótányok”. A gyűlölet cselekvéssé változott át és néhány héten belül a „hutuk” kilencszázezer „tuszit” gyilkoltak meg.
A híres író Korniss Mihály is figyelmeztetett a gyűlöletkeltés veszélyeire.
Nem szabadna hagynunk, hogy az álláspontok kifejtéséhez szükséges vitát, ami a helyzet jobb megismerését segíti elő, a gyűlölködés eluralja!
süti beállítások módosítása