HTML

Kulturális gyökérkezelés

A fajdalom minden probléma gyökere.Ha már nem bírod tovább a mainstream tragikus elnyomását, ha már nincs kiút a zene, a filmek, és a színház posztmodern nyomásából, ha már nem bírod az eltunyult agyú, agyonsztárolt kultúrarombolókat, állj a talpadra, és találd meg magad amit szeretsz!Ha az élet mindenképpen orális szex, sohasem mindegy, hogy mely oldalon állsz.Minden problémának van egy gyökere, és ha egy gyökér nagyon be van gyulladva, akkor kezelni kell.De európai módon.

Utolsó kommentek

  • FlybyWire: @Stupidella: Nos, én még pénisszel bárhogy próbálkoztam, hüvelyben fájdalmat okozni sosem tudtam. ... (2009.03.20. 12:29) Most akkor mekkora az igazi?
  • Stupidella: @FlyByWire: mivel kizárt, hogy én lennék a kivételt erősítő szabály, és Te is írod, hogy nem vagyu... (2009.03.20. 12:23) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: Még valami: a párom pedig kifejezetti élvezi, ha kisebb fájdalmakat okozok neki szex ... (2009.03.20. 12:15) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: "Viszont elképzelhető, hogy sok nő arra izgul be állatira, hogy kitöltik, vagy épp a ... (2009.03.20. 12:10) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: Nem egészen, és ezt nem én találtam ki, nézz utána (van erről pár videó is, pl, női e... (2009.03.20. 12:09) Most akkor mekkora az igazi?
  • Utolsó 20

Újra felfedezett faj: A dohánylepkék

El Polako 2009.05.28. 18:13

          A dohánylepke fejlődése több szakaszra osztható: a megtermékenyült petéből előbújik a kis hernyó. Ebből lesz később csak a kifejlődött egyed. 

 

 

 

 

Hernyó korában eleinte visszafogott életmódot folytat. Idővel társai nyomására dohánylevelet kezd rágcsálni. Ez felkészülés a későbbi felelősség teljes életre. Két csoportról beszélhetünk: a nappaliról, és az éjszakairól. Előbbi korán kel, és kötelességtudóan éli az életét, nagyon kevés időt fordít az éjszakai életre, és határozott elképzelése van arról, mivel fog foglalkozni lepke korában. Ellenben az éjszakaiak szeretnek kicsapongó életmódot folyatni. Léteznek „hibrid-ek” is, ezek rendre ingadoznak az élet élvezeti cikkeinek maximális kiélvezése, és a nappaliak felelősségteljes élete között. Gyakran tartózkodnak valamelyik véglet közelében.

 

 

Többszöri vedlés után bebábozódnak.

 

 

A hernyó lét azt a fajta biztonságot sugallja némely példányok számára, hogy bármit is követnek el, bárhogy is alakul: majd lesz valahogy, ha lepkék lesznek. Mások igyekeznek minél speciálisabb lepkévé válni. Nem egy esetben a hernyók környezetében olyan faktorok jelennek meg, melyek gátolhatják lepkévé alakulásukat, ezek hordozzák magukban a legsúlyosabb tragédiákat. Rosszabb esetben a bebábozódást követően a hernyó úgy marad, és még jó darabig burokban éli életét.

 

 

 A nyugalmi állapot közben a belső test teljesen átalakul, leegyszerűsítve: szárnyakat növeszt, majd a burok fölpattan és kitódul az ellenállhatatlan szépségű imágó, a DOHÁNYLEPKE. A Fülke társulat a hernyó léttől egészen az első szárnycsapásokig végigköveti a dohánylepkék életét. Megfigyeléseink nem csak biológiai vonzatú jeleneteket visznek színpadra, annál inkább kíváncsiak a lepkék egészen finom, szinte alig érzékelhető, ám annál erősebb lelki életére. Célunk, hogy megfigyeléseinket egyre többen végezzük.

 

Dohánylepkék a Krétakör blogon: kretakor.blog.hu/

Fülke társulat:www.fulketarsulat.eoldal.hu/

 

 

 

 

Címkék: és friss forró dohánylepkék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csengettyuur.blog.hu/api/trackback/id/tr151149454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.