HTML

Kulturális gyökérkezelés

A fajdalom minden probléma gyökere.Ha már nem bírod tovább a mainstream tragikus elnyomását, ha már nincs kiút a zene, a filmek, és a színház posztmodern nyomásából, ha már nem bírod az eltunyult agyú, agyonsztárolt kultúrarombolókat, állj a talpadra, és találd meg magad amit szeretsz!Ha az élet mindenképpen orális szex, sohasem mindegy, hogy mely oldalon állsz.Minden problémának van egy gyökere, és ha egy gyökér nagyon be van gyulladva, akkor kezelni kell.De európai módon.

Utolsó kommentek

  • FlybyWire: @Stupidella: Nos, én még pénisszel bárhogy próbálkoztam, hüvelyben fájdalmat okozni sosem tudtam. ... (2009.03.20. 12:29) Most akkor mekkora az igazi?
  • Stupidella: @FlyByWire: mivel kizárt, hogy én lennék a kivételt erősítő szabály, és Te is írod, hogy nem vagyu... (2009.03.20. 12:23) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: Még valami: a párom pedig kifejezetti élvezi, ha kisebb fájdalmakat okozok neki szex ... (2009.03.20. 12:15) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: "Viszont elképzelhető, hogy sok nő arra izgul be állatira, hogy kitöltik, vagy épp a ... (2009.03.20. 12:10) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: Nem egészen, és ezt nem én találtam ki, nézz utána (van erről pár videó is, pl, női e... (2009.03.20. 12:09) Most akkor mekkora az igazi?
  • Utolsó 20

Hannibál Lecter visszatért

El Polako 2010.04.01. 22:54

A kegyetlen, kéjgyilkos és az amúgy is elvetemült perverz beteg állat most visszatért. Kéjesen vicsorít a kamerába, és a vér is megfagy az ereinkben. A dolog nem vicc.

Anna Abreu kutyáját (?) találtuk meg ilyen állapotba. A finn énekesnő és kedves kollegája kedvesen vakargatják a vérebet, amelyet valamilyen szokatlan felindulásból Hannibalnak neveztek el. Az egyszerűen csak "Hani"nak becézett fiúcska neve még angolul is hangzatos lenne, hiszen a "Honey" azaz az "jelző" kifejezetten jól állna egy olyan németjuhásznak aki így tud vicsorítani, mint ez itt. :)

 

Címkék: anna hannibal abreu

Szólj hozzá!

Betiltották a szélsőséges pártot

El Polako 2010.02.21. 11:33

Ilyenre nem volt még példa a történelemben. Azt mondják nem is lesz. De ha újra kezdik, akkor talán igen.

Először a Cseh Köztársaság történetében egy politikai párt törlése került. A legfelsőbb bíróság feloszlatta a jobboldali Munkást Pártot ( Dělnická strana). A hosszas vitákat megelöző döntés végrehajtója Vojtěch Šimíček, a bíróság elönke volt. A döntés hallatán a párt szimpatizánsok megdöbbenten reagáltak, és egyet nem értésüknek adtak hangot. Ez már a második alkalom volt, hogy  elverték rajtuk  a port a kormányoldal, és a belügyminisztérium jóvoltából.

Šimíček azzal indokolta a döntését, hogy a többi párttal ellentétben a Munkás Párt veszélyezteti a demokrácia jövőjét a Cseh köztársaságban. "Ez egy olyan közösség, amely azonosságot vállal a nemzeti szocialista rezsimmel"


"Beszédeikben más etnikumok ellen lázítanak, olyanok ellen, mint a cigányok, vietnámiak, vagy éppen a homoszexuálisok ellen." A bíróság szerint a Munkás Párt nem lehet felelős egy szép új világért, nem járulhat hozzá, hogy az társadalmi folyamatokban szerepet vállaljon.


A Munkás Párt  programpontjai között szerepelt, hogy etnikum és nemzeti hovatartozás szerint regisztrálja a Cseh köztársaságban élőket, mindamellett  szerette volna megváltoztatni a cseh alkotmányt annak érdekében, hogy a cseh nemzetiségüek privilégiumokban részesüljenek.


" A Munkás Párt " egy xenofób, homófób, és populista tömörülés"- jelentette ki Šimíček.

Ettől függetlenül azonban a pártban tömörülők újabb szervezetet hozhatnak létre, a cseh törvények ugyanis nem tiltják a személyek szabad mozgását jogi értelemben sem, tehát az aki egy betiltott pártban vállalt szerepet, vidáman átsétálhat egy újabbba. És ha azt is betiltják akkor addig folytathatja ezt, ameddig kedve tartja.

 

A bíróság ugyan feloszlatott egy szélsőséges erőt, de nem tudja feloszlatni azokat a folyamatokat amelyek Európában, így Közép-Európában is zajlanak. Egyrész a cseheknél is gondot okoz a cigánybűnözés, másrészt a keleti országrészben megépült Hyundai gyár, amely egy kisebb korai közösséget alapított meg magával. Frydek-Místekben, a sziléziai régióban sok olyan étterem van már, ahol nem lehet csehül olvasni a választható ételeket, olykor-olykor ki van írva, hogy csak koreaikakat szolgálnak ki.

Szintén ebben a régióban nem rég számoltak fel egy üzemet, amely csak külföldieket foglalkoztatott, főként a harmadik világból érkezőket, de rendre szaporodnak az olyan esetek amikor bevándorlók illegális foglalkoztatását függeszti fel a rendőrség. A probláma az ilyen bevándorlóknál nem csak az, hogy nem rendelkeznek érvényes papírokkal, vagy nem beszélik a nyelvet, hanem hogy kisebb-nagyobb közösségekbe verődve teljesen saját szubkultúrákat hoznak létre.

A csehek és cigányok között folyamatos a feszültség, a rendőrségnek gyakran kell beavatkoznia, hogy elkerüljék a véres összecsapásokat. A főként segélyekből, vagy seftelésből élő kisebbség komolyan le tud pusztítani egy környéket, ha nem kerül sor állami beavatkozásra. Azonban ez újabb pénzeket emészt fel. Viszont érdekes körforgás az, hogy amíg az állam igyekszik a szélsőségeseket elnyomni, addig a bevándorlók, és a kisebbség egy szélsőséges helyzetet idéznek elő, magyarán: gettókat hoznak létre, ahol a saját törvényeik szerint, saját kultúrájuk szerint folytatják életüket. Ezt láthattuk Olaszországban is. Nem kell sokat várni egy pár évvel ezelőtti közép-európai bevándorlók által gerjesztett zavargásra.

Szólj hozzá!

Mihalik Enikő ruhában, ruha nélkül

El Polako 2010.01.19. 21:04

Mihalik Enikő az egyik legsikeresebb magyar modell. Vigyázat! Felnőtt tartalom!

1987-ben, május 11-én született Békéscsabán. Nem álmodozott arról, hogy modell lesz belőle, de 15 éves korában bevásárlás közben megszólították, és innen már ment minden, mint a karikacsapás. 2002-ben a magyar Elite Model Look versenyen első helyezést ért el, a nemzetközin negyedik lett. A Visage Management azonnal szerződést kötött vele.

Képek itt->>>

Címkék: és szex friss gyökérkezelés

Szólj hozzá!

BKV: az utolsó bőrt is leszedik a fizető utasokról?

El Polako 2009.12.31. 10:13

Idén a BKV-t érintő súlyos visszaélésektől volt hangos a sajtó. A kormány most ismét kegyelem pénzt ad a közlekedési társaságnak, melynek egyetlen feltétele a jegyáremelés. Mi pedig áttekintjük: milyen viteldíjak, illetve milyen színvonal várja az utasokat itt Közép-Európában. Mindenütt jó, de legkevésbbé itthon.

2010.február 1-jével mintegy 4 százalékkal emelkednek a jegyek és a bérletek árai. A vonaljegy ára 300-ról 320 forintra (6,7 százalékkal) nő, a felnőtt havi bérlet  9.400 forintról 9.800 forintra nő (4,3 százalék), a diákok havi bérlete 3.700 forintról 3.850 forintra változik, a nyugdíjas bérlet ára nem változik, 3.700 forint marad.

A BKV rendbetétele helyett ismételten jegyáremelést visz véghez a budapesti városháza politikai többsége.Ez mind, amire futja. A helyzet azonban több, mint súlyos.A BKV-t évről évre
korrupciós ügyek, jutalmakkal való visszaélések, áttekinhetetlen szerződések, és átláthatatlan alvállalkozói szerződések teszik évről-évre hiteltelenné. Az autóbuszpark  a legöregebb Közép-Európában,nem beszélve a már-már megfizethetetlen jegy- és bérletárakról. A budapestieknek joggal van az az  érzésük, hogy pénzükért egyre kevesebbet kapnak és ami egyenesen vérlázító: a BKV valódi  reformja helyett a mindenkori kormányok minimálbér és köszférában dolgozók fizetésemelését meghaladó mértékben emelik a viteldíjakat már több,mint egy évtizede. A viteldíjak emelése persze néha elkerülhetetlen, sőt fontos eleme a közlekedés színvonalának a fenntartása szempontjából a magyar átlagbéreket elnézve elmondhatjuk: többet fizetünk évről-évre az egyre rosszabb színvonalon lévő budapesti közlekedésért. Ott tartunk, hogy nem kell már nyugatra menni egy-egy példaáért, elég itt, Közép-Európában körül nézni hol és mennyivel ér többet egy átlag kereső pénze.

>>>Varsó, Prága, Bécs -összehasonlítás, hol olcsóbb, mint Budapesten?(kattints)

Címkék: bkv és friss forró

Szólj hozzá!

Vetkőzni kezdett a rajongó

El Polako 2009.11.01. 18:16

A csaj frankón elkezd vetkőzni, de persze csak az énekesnek. A zenekar frontembere inkább elsétál a színpadról, csak hogy botrány ne legyen. Pedig majdnem lett.

Nehéz megérteni mit keresnek néha ilyen nők a punk koncerteken, de valahogyan sikerült neki kiszúrnia pont ezt a bandát.A Punkie Komlón, a Zrínyi klubban tette tiszteletét, úgy tűnt valakit nagyon sikerült lázba hozniuk. A lenn látható videón, kb 2:33-nál elkezdi kigombolni a blúzát. Célja, hogy megmutassa a mellét a zenekar férfi énekesének, Kerocci, aki bár nagy nőcsábász lévén,most  mást nem tudott hirtelen tenni, mint hogy odébbsétállt.

Nem mellesleg pont egy sovinisztább hangvételű szám közben csinálta ezt a ledér lányka, akit az sem hatott meg, hogy egy fiú haverja megpróbálta megakadályozni ebben. Hozzá kell tennünk nem túl kreatívan: a haját dobálgatta a lány fényképezőgépe elé, és bámulta a szétbontott blúzát.

 

 

Címkék: és részeg friss új

Szólj hozzá!

Szlovák-magyar tinisztár?

El Polako 2009.09.15. 08:32

Nem is olyan messze tőlünk kétszikűnek lenni egyenesen jó dolog. Na, de hol vannak a tehetségkutatók?

Ewa Farna korunk szülötte. A lengyel   származású tinisztár Csehországban él és  énekel, de folyékonyan beszél mindakét  nyelven. Idén először lengyelül is  megjelenik albuma. Elképzeltük Szlovákiában, magyarként.

tovább>>>

Címkék: és friss forró zenekultúra

Szólj hozzá!

The Little Cock és a Diamond Halfpenny

El Polako 2009.08.23. 16:13

Szentendrén rájöttünk: a magyar népmesék címei viccesen hangzanak angolul. Egyik-másik   meglehetősen pikáns.

A Marzipán Múzeum egyrészt ámulatba ejtő, másrészt rendkívül vicces. A marzipánból készült rajzfilm-, és mesehősök rendkívül jól hasonlítanak önmagukra, éstulajdonképpen meg se kell nézni a tájékoztató táblákat ahhoz, hogy az ember felismerje kiről, vagy miről készült a mestermű. Azért mégsem árt, ha elolvassuk őket. Aki egy kicsit is használta már az angol nyelvet hamar észreveszi, nem egészen úgy sikerült a fordítás ahogy kellett volna.

A kiskakas gyémánt félkrajcárja angolul: 'The Little Cock and The Diamond Halfpenny.' Megfelelő fantáziával rendelkező olvasóink már látják maguk előtt az alulméretezett szerszámmal rendelkező,  Woody Allen kinézető Benkő Dániel klónt és a vad, domina-ruhában álldogálló "Diamond Halfpenny-t', aki pedig szexuális rabszolgaságra kényszeríti a kiskakast.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár átültetve valóban kakast jelent a 'cock' szó, azonban pejoratív értelemben is használatos, és leginkább a férfi nemiszervre értendő. Igés változata viszont a puska felhúzására értendő. Szerencsésebb lett volna a másik változatot használni, azaz a 'Rooster'-t, de az is lehet, hogy csak nekünk ennyire perverz a fantáziánk.

A második vicces címke a Piroska és a farkasból űz gúnyt. Nemes egyszerűséggel 'Piroska and The Wolf' lett a mese angol megfelelője, amely így nehezen értelmezhető, sőt aki nem ismeri  magyarul, annak tulajdonképpen sehogyan sem derülhet ki, miről van is szó. Bár igaz, nem sok mese szól egy pirosköpcös lányka és egy farkas afférjáról. Valódi és helyes angol fordítása a 'Little red riding hood' lett volna, amely mégannyira pornós fantázia névnek tűnik számunkra. Mesék ide vagy oda: a felnőttek mindig csak ugyanarra gondolnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár a 'hood' szócska önmagában nem sok olyat jelent, ami a meséhez köthető, de a 'hooded' szenvedtetett változata magában rejti a 'csuklyás, köpcös' jelzőt. A 'Little red riding hood' durván, és nem helyesen magyarra fordítva akár a ' kis piros lovaglós csuklyás'-ként is szerepelhet, melyet meghallva nem tudunk nem a pad alatt fetrengve röhögni. Persze ennek tanulságaképpen csak azt tudjuk megállapítani, senki ne menjen pityókásan marzipán múzeumba, nemhogy olyan, aki pornófilmeken szocializálodott.Ámen.

Címkék: és friss forró

Szólj hozzá!

Madonna leszbi csók és villantás Prágában

El Polako 2009.08.15. 11:49

Augusztus tizenharmadika felettébb szerencsés nap volt a Madonna-rajongók számára. Prágában adott, vagy inkább „csinált” koncertet az botrányra örökké kapható énekesnő. A villantás és leszbi csók most sem maradhatott el.

tovább>>>

Szólj hozzá!

Erotika és kommunizmus a köbön

El Polako 2009.08.15. 08:30

A orosz nép lélektana sötét, és megfejthetetlen. Mire izgul az orosz férfi napjainkban? Vékony, feszes popsis lányokra, akik sarló-kalapácsos, illetve vörös csillagos ruhákban vonaglanak a vízsugárban.

tovább>>>

Címkék: és szex friss forró

Szólj hozzá!

Perverz reklám

El Polako 2009.08.11. 22:40

Sosem mondhatjuk azt, hogy ennél nincs lejebb, mert talán holnap már nem tudnánk milyen hasonlatot találni. A gyerekek közt lépegető bombázó rémesen emlékeztet valamire. Na, de alíg tizenéves gyerekek egy ugrabugri koncerten, ez már tényleg sok.

Doda, avagy Dorota Rabczewska nélkülözhetetlen figurája a lengyel popnak. A Virgin zenekarban megkezdett No doubtos-sikongatását hamar kinőtte, és  egy mikrofon mögé bújt Pamela Andersonná vedlett le.Foltyon-folyvást harisnytartóban, és rövid szoknyácskákban mutatkozik klippjeiben, újabban már jégkrém-reklámjaiban is. 

Doda, húzóereje a Koral  jégkrém reklámkampányának. Az európai piacokra az ő és még egy kevéssé ismert cseh model arcával lépett be a lengyel cég. Első látásra jó választásnak bizonyul egy plasztikai sebészasztalon frissen szeletelt nővel operálni, hiszen az embernek garantáltan kedve támad egy kis citromfagyira.Doda, ma ideáltípus. Fullos nő, aki énekel, csábít, adakozik, viccel, és folyton szexi. Gyomorforgató, hogy vele próbálják megcélozni a gyerekeket.

Akár csak a 101 kiskutya szörnyellája, úgy Dorota is magabiztosan lépeget a kis manók között, kínálgatva a különböző tejbázisú finomságokat. Elnézve Dorota kebleit  felmerül a gyanú tehát, hogy nem csak reklámra szerződött le a jégkrémgyárral. Persze, mit vinnyogunk, amíg ez odaát van, addig nem lehet baj. Azt továbbra se értjük miért ő szerepelt a magyarországi Koral plakátokon.

 

 

Címkék: kultúra friss forró

Szólj hozzá!

Michael Jacksont csak úgy megenni?

El Polako 2009.08.10. 17:20

A hírek szerint hamarosan hatalmas mennyiségű Michael Jackson bóvli árasztja el a boltok polcait. A hűtő mágnesek, öngyújtók, gyűjtőkártyák, zenélő plüssállatok egy hónapon belül megvásárolhatóak lesznek. Megenni persze egyiket se lehet. Akkor meg minek?

tovább>>

Címkék: zene közélet kult és friss michael ennivaló jackson forró

Szólj hozzá! · 1 trackback

Fenyő Mikire nem kíváncsi Európa

El Polako 2009.07.12. 15:19

Tegnap este véget ért a 44.-ik filmszemle Karlovy Vary-ban.A július 3-án kezdődőtt fesztivált összesen 130 711 látogató kereste fel. Meglepetés egy iráni győztes, az már sokkal inkább drámai, hogy Magyarország ismét nem hozott el semmit.

tovább>>>

Címkék: fenyő friss miki forró melano.hu

Szólj hozzá!

A kezdet

El Polako 2009.06.27. 08:39


 
      Anna és Bence a kórház bejáratánál megtorpant egy percre. Úgy tűnt, ez a nap kitörölhetetlen lesz az életükből. Leginkább Annáéból. Bence azonban hajthatatlan volt, tudta: nem szabad itt ácsorogni, mert a lány a végén még meggondolja magát. Jelzésképpen megszorította Anna kezét, akinek a szeméből előbuggyantak a színtiszta átlátszó kövér könnycseppek. Sírt. Hiába ölelte a fiú újra és újra magához, magában az egyre növekvő türelmetlenséggel, a vággyal, hogy legyen már ennek vége.


Kis lépcsőzés után a lány abbahagyta sírást, és még egy gyengécske mosolyt is erőltetett az arcára, mellyel tulajdonképpen bárkivel el tudta volna hitetni, hogy végre erőt vett magán. Csak Bencével nem. A fiú aggódott. Nem akart immáron sokadszorra visszafordulni, és nem akart többször idejönni. Anna azonban, ahogy meglátta a nőgyógyászat fehér tábláját és a váróteremben ülő nőket, újra megállt, magához ölelte a kedvesét és keserves zokogásba kezdett. Bence megértően simogatta az arcát, majd hirtelen egy csókot nyomott a lány ajkára, hogy így próbálja meg elviselhetőbbé tenni a helyzetet. Érezte a lányban végre több elszántság van, mint eddig bármikor, mert az előző napokban még egyáltalán nem jutottak el a váróteremig. Még ott, a lépcsőfordulóban alig hallhatóan a fülébe suttogta érveit, azaz az ésszerű érveket, hogy még túl fiatal ehhez, mert a lányok tizennyolc évesen nem tesznek ilyet, hogy hiba volt összeállni azzal a fiúval, de mindenre van megoldás, és jelen pillanatban ez a legegyszerűbb, még ha kényszerű és kockázatos is egyben. Mikor Anna lehajotta a fejét, akkor már szinte hangját felemelve szólt a lányhoz, hogy ezzel legalább tiszta lappal kezdhetnék ezt a kapcsolatot, még ha oly súlyos árat is kell érte fizetniük. Anna erre már csak bólogatott, de mélybarna szeme mintha csak megfagyott volna, oly ridegen tekintett most kedvesére.
 

 

Címkék: a kezdet tárcanovella

Szólj hozzá!

Újra felfedezett faj: A dohánylepkék

El Polako 2009.05.28. 18:13

          A dohánylepke fejlődése több szakaszra osztható: a megtermékenyült petéből előbújik a kis hernyó. Ebből lesz később csak a kifejlődött egyed. 

 

 

 

 

Hernyó korában eleinte visszafogott életmódot folytat. Idővel társai nyomására dohánylevelet kezd rágcsálni. Ez felkészülés a későbbi felelősség teljes életre. Két csoportról beszélhetünk: a nappaliról, és az éjszakairól. Előbbi korán kel, és kötelességtudóan éli az életét, nagyon kevés időt fordít az éjszakai életre, és határozott elképzelése van arról, mivel fog foglalkozni lepke korában. Ellenben az éjszakaiak szeretnek kicsapongó életmódot folyatni. Léteznek „hibrid-ek” is, ezek rendre ingadoznak az élet élvezeti cikkeinek maximális kiélvezése, és a nappaliak felelősségteljes élete között. Gyakran tartózkodnak valamelyik véglet közelében.

 

 

Többszöri vedlés után bebábozódnak.

 

 

A hernyó lét azt a fajta biztonságot sugallja némely példányok számára, hogy bármit is követnek el, bárhogy is alakul: majd lesz valahogy, ha lepkék lesznek. Mások igyekeznek minél speciálisabb lepkévé válni. Nem egy esetben a hernyók környezetében olyan faktorok jelennek meg, melyek gátolhatják lepkévé alakulásukat, ezek hordozzák magukban a legsúlyosabb tragédiákat. Rosszabb esetben a bebábozódást követően a hernyó úgy marad, és még jó darabig burokban éli életét.

 

 

 A nyugalmi állapot közben a belső test teljesen átalakul, leegyszerűsítve: szárnyakat növeszt, majd a burok fölpattan és kitódul az ellenállhatatlan szépségű imágó, a DOHÁNYLEPKE. A Fülke társulat a hernyó léttől egészen az első szárnycsapásokig végigköveti a dohánylepkék életét. Megfigyeléseink nem csak biológiai vonzatú jeleneteket visznek színpadra, annál inkább kíváncsiak a lepkék egészen finom, szinte alig érzékelhető, ám annál erősebb lelki életére. Célunk, hogy megfigyeléseinket egyre többen végezzük.

 

Dohánylepkék a Krétakör blogon: kretakor.blog.hu/

Fülke társulat:www.fulketarsulat.eoldal.hu/

 

 

 

 

Címkék: és friss forró dohánylepkék

Szólj hozzá!

Új értelmiség?

El Polako 2009.04.20. 10:27

Fény derül arra miért Bajnai Bajnai, és kiderül miért nem alkalmas a posztra.Persze mi is keressük a lehetséges alternatívákat.Miért nem jó Kövér vagy Stump kormányfőnek?

 

Címkék: friss bajnai gyökerek politikakultúra

Szólj hozzá!

Tönkremegy a Lada-gyár?

El Polako 2009.04.06. 17:18

Akik jó tíz éve voltak már olyan tudatállpotban, hogy tudták értekelni az egykoron itthon tömegszámra közlekedő Ladákat tudják, milyen fájdalmas dolog lenne, ha újabb gyár menne tönkre.

Körülbelül 100 ezer darab Lada áll az Autovaz udvarán, amely az egyik legnagyobb autógyártó cég az orosz piacon. Nem viszik a kereskedőknél az autókat, a legyártott mennyiség így nem fogy el .Nem csak a gazdasági válság tehető azonban felelőssé, a helyzet kialakulásában szerepet játszik az egyre nagyobb arányban eladott import autók számának növekedése.A krízis többeket késztetett arra, hogy megváljanak öregebb autóiktől, és egyre többen vesznek inkább használtat.Nem meglepő hát, hogy már Ladára sem fujta  orosz földön.

Nem csak az import autók okozzák az értékesítési gondokat.Nem ugyanaz már a Lada minőség sem, és ez már az előző években is megmutatkozott a értékesítési adatokban. Amíg egy évtizeddel ezelőtt tíz  eladott autóból hét darab Lada márkájú volt, addig tavaly csak már csak kettő. Ugyan egy esztendővel ezelőtt még 15%-al nőtt az autópiac oroszországban, az Autovaznak ennek ellenére 6%-al csökkent a profitja.

Gond van a minőséggel tehát melynek az legfőbb oka, hogy elavult technológiát alkalmaznak az autók összeszerelésére, és a technikai újítások sehogysem vagy csak épphogy képesek megjelenni az új autóikban, melyek legnagyobb része magas szervízigénnyel kerül ki az utcára.

Az orosz állam 600 milliós segítséget irányozott elő a "nemzeti"  gyárnak. a lépés elsősorban igyekszik megakadályozni, hogy tönkre menjen a nagy múltra visszatekintő gyár, illetve, hogy megmaradjanak a munkahelyek,és ne kerüljenek újabb emberek utcára.

 

Címkék: kult lada friss gyökérkezelés petrov autógyártás kultúra

Szólj hozzá!

Az ezredik éjszaka

El Polako 2009.04.05. 11:24

Egyszer, de csak egyszer jön el a lehetőség, hogy jóvá tedd a világot.De csak az ezredik éjszakán.

         Hap és Hep jó barátok már jó ideje. Sokszor járnak át azon az erdőn, amely hol félelmetes, hol barátságos, hol menedék számukra, hol pedig egyenesen a  földi pokol. Egy éjszaka azonban történik valami. Mintha valaki meghallotta volna összes panaszukat, és egy varázsló száll alá a Holdról, aki felajánlja, hogy egy éjszaka erejéig különleges erejük lehet. Egyikük úgy dönt talán él vele, még akkor is, ha esetleg nem lesz képes semmilyen jó cselekedetet végre hajtani, és akkor kővé válik hajnalra.

De mi lehet az igazán jó tett, amely egyformán kielégít mindenkit a földön? Pénz? Teremjenek pénzt a fák? Lássanak újra a világtalanok? Vagy folyjon tej és méz a patakokban víz helyett?

Elérkezik a hajnal és semmire sem jutnak a megoldásban. Úgy tűnik elkerülhetetlen a vég. Hap kővé válik. Vagy mégse? Bizony úgy marad minden, ahogy eddig volt, de vajon miért? Elfelejtette volna a varázsló, hogy mit ígért, ha nem jutnak semmire? A válasz egyszerű, hiszen nem feltétlenül kell jót cselekedni, hogy igazán a világ hasznára legyünk, az is elég, ha nem teszünk semmi rosszat…

            Dorde Lebovic nemrég elhunyt szerb író finom játékot űz képzeletünkkel. A darabot nézve várjuk a nagy bonyodalmat, a katarzist, a szokásos színpadi fordulatokat. Ezek azonban elmaradnak, és talán ezzel válik egyszerűen nagyszerűvé a mondanivaló. Az ezredik éjszaka egyszerű tündérmese gyermekeknek és felnőtteknek. Lehetőséget ad arra, egy kicsit magunkat is észre vegyük a színpadon. Nem közhelyszerűen azonban. Persze ki ne akart volna már hatalmas varázslatos erőt, csak egy napra mindenhatóvá válni, és mégis ki lenne képes csak egy kicsit is szembe nézni saját magával?Nem utópisztikus-e egy kicsit, ahogy a negyvenes éveikben járó Hap és Hep magukon elmélkednek, hogy még senki nem tud róluk semmit, hogy még nem híresek. Bizony a manapság, a megélhetési „médiasztárok” világában mennyire szokatlan is ez, hogy valaki úgy akar híres lenni, hogy csinál is valami?Ráadásul valami jót?

            A Pintér Gábor Produkciós Műhely részéről remek választás a Zichy-kastélyban található Térszínház, hiszen stúdió-színpad hangulata kellemes atmoszférát teremt a két szereplőnek. A közönséggel együtt szinte ott ülünk és elmélkedünk Heppel és Happal az erdőben, érezzük a fák, a száraz avar illatát.

            Hep és Hap azonban nem enged el minket, örökké velünk lesznek, sohasem feledjük el a két jó barát történetét.

 Következő előadások:

                                   2009. április 26. 19:00

                                   2009. április 27. 16: 00

                              

Térszínház, Zichy-kastély

1033 Óbuda, Főtér 1.

 

 

Címkék: színház friss petrov színházkultúra

Szólj hozzá!

Prága: higgyék el, elkúrták!

El Polako 2009.03.24. 22:16

Bár az elmúlt pár hónapban sokszor lehetett hallani, hogy bizony a magyar betegség nem ragadós Közép-Európában, úgy tűnik, hogy a csehek épp az EU elnökség közben finganak ki.Na, igaz, ők nem is éltek meg egy Gyurcsány-csomagot, a Csehország pusztán a világgazdasági válság miatt van lassan padlón.Az ipari termelés 23 százalékkal csökkent.A GDP is zsugorodik idén.Összeszedtük a bukásra utaló jeleket:

2008 szeptember:

A globális pénzügyi válság hatása a cseh gazdaságra várhatóan minimális lesz - mondta Zdenek Tuma, a Cseh Nemzeti Bank kormányzója.

2009 február:

Topolánek elismerte: a válságkezelő program megvalósítása költséges lesz, és ezért nem kizárt, hogy a költségvetés idei hiánya meghaladja majd a hazai össztermék (GDP) 3 százalékát. - Ez azt jelenti, hogy nem teljesítenénk a maastrichti kritériumokat, ami jelentősen bonyolítaná az euró bevezetését Csehországban - jegyezte meg.

A Lidové Noviny című konzervatív napilap szerkesztőségi kommentárban utasította vissza a külföldi lapok bírálatait. Különösen azt kifogásolta, hogy a külföldi média általánosít és egy kosárba teszi az összes közép- és kelet európai országot, holott azok között lényeges eltérések vannak. "Higgyék el, nem vagyunk Magyarország"

2009.március:

Idén akár két százalékkal csökkenhet a cseh hazai össztermék, ha tovább mélyül a nyugat-európai recesszió - nyilatkozta a cseh jegybank elnöke. Zdenek Tuma a Financial Times című lapnak ugyanakkor hangsúlyozta, hogy jelen pillanatban Csehországnak nincs szüksége támogatásra a Nemzetközi Valutaalap (IMF), vagy mások részéről.

2009.március 24.:

Megbukott a Mirek Topolánek vezette cseh kormány, miután elvesztette a bizalmi szavazást kedden a parlamentben. Az Európai Unió soros elnökségét adó kabinet addig marad a helyén ügyvivő jelleggel, amíg Václav Klaus államfő ki nem nevez egy új miniszterelnököt, vagy előre nem hozza az egyébként a jövő év közepén esedékes parlamenti választást.

Címkék: prága friss gyökerek politikakultúra

Szólj hozzá!

A férfit félre lehet érteni?

El Polako 2009.03.24. 09:05

Tudom nagyjából két ellentábor létezik.Van aki tagadja, és van aki hisz benne.De olyan is van, aki meg azt kérdi:most akkor mi van?Ez a poszt nem is szeretné azt taglalni, hogy most akkor lehetséges-e fiú és lány barátság vagy nem.Azonban szemünk előtt mindenképpen alaptétel az, hogy a férfi és a nő sohasem fogják elfelejteni a kapcsolatban, hogy adott esetben vonzódhatnak egymáshoz.

Egy hete beszélgettem egy haverommal, aki fél éve már folymamatosan találkozik az exbarátjával.Nem hittem el, hogy e mögött nincs semmi. Mert hát most tökéletes párkapcsolatban él. De akkor mire fel az ex jelenléte? Erre azt válaszolta, hogy "jó most így lógni vele,sokkal barátságosabb, kedvesebb, viccesebb, és hogy ő már sokkal inkább barátként tekint rá."

"Amink nincs, és sose volt, az nem hiányzik - de rettenetesen nehéz később lemondani olyasmiről, amit már megszoktunk."(Nagy Lajos)

A nők és a férfiak lényegébe másképpen kezelik a fiú-lány barátságot. Ez abből ered, hogy egymás közt is másféle jelentéssel bírnak bizonyos emberi gesztusok. Lányoknál teljesen megszokott dolog az ölelés, az érzelmek átbeszélése, egymás külső előnyeinek a dícsérése, a lányok kimondanak olyan dolgokat, amelyeket egy fiú-lány barátságban már jelentéssel bírnának: "Jobban érzem magam Veled, mint a párommal", vagy "olyan jó a feneked", illetve, de "formásak a melleid".

Ha jobban belegondolok a férfiaknál erősebb érzelmi töltetre van szükség, hogy megölelje a barátját. Egy viszontlátás, egy születésnap stb.Persze, mindig is közhely volt, hogy egy férfinak nehezére esik beszélni az érzéseiről, amit én cáfolni szeretnék, mert ez ugyanúgy megtesszük mi is. Azonban tény, hogy az előbb felsorolt csajos viselkedések szinte mindegyikjébe bele lehet bukni.Hiszen ha egy nő mondja azt, hogy "jobban érzem Veled, mint a párommal", illetve egy nő kezdi dícsérni az adottságaidat, akkor már úgy érezheted fordult a kocka, és most már akar valamit.

"Amikor szükségem volt valakire, hogy örömöm megosszam vele, vagy hogy átöleljen, mikor egy világ dőlt össze bennem, te mindig ott voltál. És én tudom, ott leszel holnap is, és örökké."( Maja V. Patel)

Persze, látjuk már a buktatót, amibe egy férfi szaladhat bele, és akkor jön a szokásos lepattintós szöveg : "de hát én nem érzek mást csak barátságot", vagy a "legyünk inkább csak barátok".  Létezik ennek az ellentetje is? Amikor egy nő érti félre a férfi jeleit, amikor egy nő hiszi azt, talán többről is lehet szó, mint barátságról?

Címkék: friss gyökerek forró petrov viselkedéskultúra

Szólj hozzá!

Most akkor mekkora az igazi?

El Polako 2009.03.19. 18:23

Ha van olyan aki a nagyra esküszik,akkor olyan is aki a kicsire.Nem azért, mert ezt mondja bennem a mondani akarás.Ez tény. Ha nem a méret a lényeg, akkor mi? A válasz : éppen annyira lényeg a méret is. De pozitív vagy negatív jelzők nélkül.

Ez az írás ugyan nem lesz reprezentatív, és nem is lesz úttörő. Nem az a cél. Az elsődleges elhatározás az az, hogy végre kilépjünk az általános maszlagból, és kicsit realistán szóljunk egy olyan témáról ami bizony mindenkit érint. 

A férfiak hajlamosak a méretüket egyfajta erényként kezelni, amivel önmagában nem is lenne baj, ámde az ezzel kapcsolatos igenezések, vagy éppen nemezések éppen olyan károsak, mint ha nem beszélnénk erről a kérdésről. Igazán csak a nő tudhatja mi elég és mi nem. És tévhit az, hogy akinek nagy farka van, az biztosan több nőt tud majd magáévá tenni.

"Lassan örölnek az isten malmai,de biztosan"- tartja a mondás. Ahogy a férfiak is, úgy a nők is, eltérő méretekkel rendelkeznek. Igaz lehet elsőre a feltételezés, hogy kisebb termetű lányoknak "szűkebbek", és bár erről nincs hivatalos adatunk, mindenki a saját életapasztalata alapján ellenezheti, vagy éppen támogathatja ezt az álláspontot. Nincs egyértelmű útmutató, hiszen egy magasabb, de vékonyabb lánynak is lehet az "átlagosnál" kisebb "bemenete".Ha ehhez hozzáveszünk egy átlagon felüli férfi méretet, akkor könnyen rájöhetünk, hogy bizony fájdalmas lehet.És van aki tudja, az is.

Nincs megfelelő méret, hanem sokkal inkább jó párosítás létezik. Mindannyan másra esküszünk, és így van ez rendben hiszen, ahány ház annyi szokás. És Woody Allen óta szabadon állítjuk, " a szexben nincs semmi gusztustalan, csak ha jól csinálják".

 

Címkék: friss szexuálkultúra

66 komment

A románok már régen elfoglalták Nagy-Magyarországot

El Polako 2009.03.17. 11:21

A románok elfoglalták fél Nagy-Magyarországot.Direkt.Tuti.Olyannyira nagy Románia területi növekedése, hogy kizárt dolog, hogy nem került bele valami okosság a rendszerbe.Hát mi folyik itt Gyönyösön?

Az erepublik.com lényegébe a mindennapi életünk egy reprodukciója.Az egyének hadseregbe léphetnek, pártot alapíthatnak, vagy pártok tagjaivá válhatnak, és persze elengedhetetlen feltétele ennek a pénzkereset, illetve a napi training, azaz az edzés, mellyel Schwarzenggerekké és Rambókká gyúrhatjuk magunkat, így adja újabb esélyt arra, hogy újabb országokat hódítsunk meg.

Magyarország jelen pillanatban a török hódóltság idejére emlékeztető, de még annál is kisebb területen létezik, a Dél-Dunántúl örvend még valamekkora függetlenségnek, ki tudja meddig.Lesz-e egyáltalán még független Magyarország valaha?

A játék érdekessége, hogy mindössze pár kattintással le lehet tudni a napi teendőket, illetve idővel a fizetés is megérkezik, amivel egy idő után szabadon mozoghatunk, vásárolhatunk, fegyverkezhetünk ha kell.Nem elhanyagolható azonban az idő szerepe ebben a játékban, hiszen ahogy az életben is, többnyire itt is a nulláról indulunk ahhoz, hogy legyünk olyan súlyú személyiségek akik harcokat vívhatnak, vagy éppen csatákat dönthetnek el.

Tudjuk az igazság 1490 óta halott, de itt a remény arra, hogy Erdély újra a miénk legyen, illetve semmiképp sem a románoké ha lehet.A dolog súlyosságát jelzi a következő videő is.Ne felejtsük: "This is Hungary!"

 

Az oldalhoz vezető link: www.erepublik.com

 

Címkék: friss gyökerek petrov

Szólj hozzá!

Frontvonalban március 15-én

El Polako 2009.03.16. 11:37

Amikor megtudtam, hogy a Roosevelt téren leszek március 15-én, nyeltem egy nagyot, és azt mondtam: mindenképpen meg kell találni a lehetőséget, hogy legyen menekülési útvonal, ha elszabadul a pokol. Nem egy barátom óvva intett attól, hogy dolgozzak a nemzeti ünnepen. Na, de kérdem én, ebben a gazdasági helyzetben mondhatja-e bárki is azt, hogy ne vállaljon el egy munkát?

Meglepően erős volt a rendőri készültség, és már a reggeli órákban tudatosult bennem, nem piskóta a rendőri jelenlét a Lánchíd előtti téren. A rohamosztagosok mellett tucat civil ruhás megfigyelőkből volt jelen a reggeli órákban . No, meg a titkosrendőrök:valahogy a fekete egyen-szövetkabát, és a sok tapasztalt arcra rávésődött "gyanakvás" egyértelművé tette, nem civilek álldogálnak egy teljes napot a bázisunkkal szemben.

A mi sátrunk a gyerekeknek szánt játékokkal, a Gresham palotával szemben helyezkedett el, ahova szinte félóránként érkezett egy-egy járőr, akik folyamatos kapcsolatban voltak az MTA tőszomszédságában felállított rendőri egységekkel. Az összképet mégsem ez határozta meg, hanem az óránként felvonuló lovas huszárok, a sok fényképező turista, és az a néhány helyes huszárlány.(Apropó hol lehet ilyet kölcsönözni?)

Ahogy közeledett a délután úgy érlelődött bennem a gondolat, de hogy akkor hol vannak a "forradalmárok"? Ördögöt a falra, kettőkor, ahogy azt kell, megérkezett egy maroknyi gyomorrontás: ötféle zászló a partfisrudakon, bakancs, és teljes hadviselés az öltözéken. Kellőképpen frusztrált arcok bevonultak a Roosevelt téri gyerek-, és kézműves foglakozások elé elhelyezett színpadhoz.

Fél óra múlva csalódottan menetelhettek tovább. Nem volt senki, akit ki lehetett volna fütyülni, senki, akit meg lehetett volna dobálni, és senki, akibe bele lehetett volna kötni, egyedül Paprika Jancsi egész napos bábműsorát nézhették volna meg. Őszintén sajnálom nem maradtak kokárdát készíteni, vagy éppen a huszárbemutatót elmulasztották megnézni, azonban nagyon hálát adok az égnek, hogy az a sok 4-6 éves gyerek semmit se fogott fel a jelenlétükből, és a kiérkező családoknak lehetősége volt egy olyan ünnepre, amilyenben nekem volt részem, amikor én voltam ekkora.

És akármilyen idealisztikus, de március 15-ének politikamentesnek kell lennie. Egyetlen egy politikus se szólaljon fel, és fordítsa az ünnepet a maga vagy pártja nyelvezetére. Nem kell ide forradalmi Orbán, se népnevelő Demszky. Nem kellenek a kopaszok, a turbómagyarok, sem az agymosott Heti hetes fanok.

A kokárdám is kinn volt. Hosszú idő óta először éreztem, nem kötődik párthoz.

Címkék: friss gyökerek petrov

51 komment · 2 trackback

My aphrodisiac is You

El Polako 2009.03.14. 23:11

Már a böngészőm is úgy írja ki "previously viewed", heh.Igen, de mégsincs rongyosra hallgatva.Kellemes az emlékezés is arra az estére, arra a csütörtökre, amikor lefekvés előtt ez a szám ment.És Katie Melua, mintha csak a szívemből beszélne.

Ha vannak pillanatok az életedben amelyekre érdemes emlékezni, akkor gondolj arra a napra úgy, mint az utolsóra és akkor még élesebben mélyül el agyadban az érzés, az illat, a hangulat...Igen, szellemeket fogsz látni, és majd megvetnek, hogy nagymama vagy nagypapa korodban is arról fogsz sztorizgatni, amely pillanatokat újra és újra átélnél...de a boldogság egy állapot, s bárcsak sose múlna el.:)

 

 

Címkék: anti mainstream

2 komment

Vekkert Ukrajnába!

El Polako 2009.03.10. 00:32

"Ukrán nacionalisták bűnbánatra szóltították fel Budapestet az 1939-es bevonulásért".Nah, jah, ki nem szarja le az ukrán nacionalistákat?Első reakció.Második, hogy illett volna belenézni a nagyi anyakönyvébe, de akár anyuéba is, hogy mi van írva születési helynek, meg országnak ha ezek kárpátaljaiak voltak.Ha nem azok voltak, ami sohase derül ki, akkor meg csak szimplán ne ugassanak.

Ha egy tolvaj bezsebeli a hatos villamoson a mobilom, ő se keres meg, hogy reklamáljon, bizony nem működik rendesen.

Ukrajna nem jogosult a területre, a nemzetközi szerződéseket felül kellett volna vizsgálni.Példátlan,hogy a SZU szétesése után még a kozákok verik az asztalt, hogy mi miért kérjünk bocsánatot.Egy derék ország ilyenkor már másnapra előkeríti a nacionalisáit.Ukrajnában szarnak bele.Mert ugyan miért rontaná ez meg a kétoldalú kapcsolatokat.

Kérdezem, ha egy amerikai szobrot,emlékművet rongálnának meg, nem itt híradásokban fakadna ki Bush vagy akárki?Tuti, és nemhogy le kéne takarítani, még őrt is kellene állítani oda.Budapest válasza csak az lehet, bűncsbocsánatot fogunk gyakorloni, amint visszaadják Kárpátalját.A derék emlékmű rongálók vegyenek maguknak egy vekkert, olyan "Jó reggelt Magyarország"-os viktorkásat.Hát ha lesz itthon valaki, aki majd válaszol drága etyem-petyem napszchioalisták nyöszörgésire.

Címkék: gyökerek ukrán nacionalisták

2 komment

Impro Fesztivál : beszéldd le előre ki nyer

El Polako 2009.02.23. 16:53


Valahogy úgy esett, hogy idén a mi iskolánk szerveszte a pesti előválogatót, majd az országosat is.A döntö ugyan még is csak a pár éve még oly lesajnált Vörösmarty-ba lesz, vagy lenne."Rajtad múlik bejutsz-e vagy sem".:)

 

Eddig ugyan nem hallottam róla, de legyen ez az én hiányosságom.Impor Fesztivál, amit "viccesen" impro feszkónak is neveznek.Nah, nem annyira kacagni, mindent poént a péntenki első fordulóból, a Magyar Színjátékos Szövetség elnökétől veszek.

A versenyről röviden: középiskolai csapatok négyen, az országosban 5-en méközhetnek meg a továbbjutásért, jellemzően az első 4 csapat jut tovább.Általában minden válogatónál 18-19 csapat van.A csapatoknak maximum három percben kell megoldani valami okosságot.Ez ugye imro, tehát feltétlen nem eltervezett.Gondolkodási idő 10 perc vagy 5.Időtúllépésért pénteken 10 másodpercenként 3-3-3 pont levonás járt a zsűritől.

Kell egy rendszer ami nem mozog, ugye?Nah, ez se volt egyszerű.Egy csapatnak emiatt a szabály miatt gyakorlatilag nem tudtak az egyik feladatunkra pontot adni a maximális 30-ból, ezért a diákság megszavazta, hogy játszák el újra, és izibe kitalálta a zsűri azt a szabályt is, hogy 3 perc után egy taps jelzi, hogy túlmentél az időbe.Ez már működőképesebb volt, azonban ennek a mi csapatunk is áldozata lett egyszer, hiszen 40 mp-vel léptük túl.Kiestünk.

Elmentünk inni, és fel kellett fognunk, ugyan csapatunkból már csak egy ember volt középiskolás,többiek velem együtt már színész II-sök, vagy még annál is cukibb.Még se vagyunk ehhez jók.

De mégis!Este felhívott egy csap társunk, hogy zsűri úgy értékelte, hogy igazságtalanul magas pontszámot vontak le tőlűnk, ezért megpróbálhatjuk újra az országosban, azaz a vasárnapiban.

Ez sajna ott már egy az iskolában tanító zsűritagnak nem tetszett, miután lement az első kör, kérdezte mit keresünk itt, és hogy ez tissztességtelen, és majd beszélni fog az illetékesekkel.Kedvem lett hirtelen akkorát rúgni belé, hogy a tornaterem hátsó végébe repüljön.Életembe senki soha nem neveztett engem ilyennek, ráadásul az a típusú ember vagyok aki még a fizetését is visszaadja ha több.Na, de ennyi, játszunk tovább azzal a lelki teherrel, hogy utolsó ganék vagyunk.Jó, ha az emberbe már ezt így a zsenge huszas éveibe belenevelik.

Természetesen hogyhogy nem negyedikek lettünk.Az Impro fesztivált egy olyan csapat nyerte meg, amely ugyan tehetséges volt, de nem egy jelenetük az ovódai "játszunk Zombisat" és " lelőlek, tegyél úgy, mint ha fájna, és meghalnál" esetű színvonal volt.Színházat csináltunk.Nem mondom nekünk kellett volna nyerni, de ílyen csúnyán elhasaltatni a tisztességtelenség vádjával, nem túl édes.A faszi megmenekült a kirúgástól is,mert senki nem fogja megmondani, hogy azért nem nyertünk mert a zsűri nem akarta.De a legpikánsabb mondta a győztes csapatnak az elnök szájából hangzott el: "meglepődtem volna ha nem ti nyertek" Ennyit az előítéletetkről és a gyanús szimpátiáról.

Próbálok kiverni egy lányt a fejemből, Csengének hívják, és még két éve láttam először, akkor elsős volt, és nyilván túl fiatal ahhoz, hogy bármi is legyen.Most se éppen abban a korban van, de már kezd nővé érni, és nagyon nagyon elragadó.Erős és határozott stílusa van, sokaknak ez nem tetszik.Erősen hangulatemer, de valamiért ez engem csak jobban feltűzel.Tud ő szeretni nagyon szerintem, csak át kell lépni valahogy azt a határt..

 

Címkék: fesztivál csenge impro színjátszás kerocci

Szólj hozzá!