HTML

Kulturális gyökérkezelés

A fajdalom minden probléma gyökere.Ha már nem bírod tovább a mainstream tragikus elnyomását, ha már nincs kiút a zene, a filmek, és a színház posztmodern nyomásából, ha már nem bírod az eltunyult agyú, agyonsztárolt kultúrarombolókat, állj a talpadra, és találd meg magad amit szeretsz!Ha az élet mindenképpen orális szex, sohasem mindegy, hogy mely oldalon állsz.Minden problémának van egy gyökere, és ha egy gyökér nagyon be van gyulladva, akkor kezelni kell.De európai módon.

Utolsó kommentek

  • FlybyWire: @Stupidella: Nos, én még pénisszel bárhogy próbálkoztam, hüvelyben fájdalmat okozni sosem tudtam. ... (2009.03.20. 12:29) Most akkor mekkora az igazi?
  • Stupidella: @FlyByWire: mivel kizárt, hogy én lennék a kivételt erősítő szabály, és Te is írod, hogy nem vagyu... (2009.03.20. 12:23) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: Még valami: a párom pedig kifejezetti élvezi, ha kisebb fájdalmakat okozok neki szex ... (2009.03.20. 12:15) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: "Viszont elképzelhető, hogy sok nő arra izgul be állatira, hogy kitöltik, vagy épp a ... (2009.03.20. 12:10) Most akkor mekkora az igazi?
  • FlybyWire: @Stupidella: Nem egészen, és ezt nem én találtam ki, nézz utána (van erről pár videó is, pl, női e... (2009.03.20. 12:09) Most akkor mekkora az igazi?
  • Utolsó 20

Betiltották a szélsőséges pártot

El Polako 2010.02.21. 11:33

Ilyenre nem volt még példa a történelemben. Azt mondják nem is lesz. De ha újra kezdik, akkor talán igen.

Először a Cseh Köztársaság történetében egy politikai párt törlése került. A legfelsőbb bíróság feloszlatta a jobboldali Munkást Pártot ( Dělnická strana). A hosszas vitákat megelöző döntés végrehajtója Vojtěch Šimíček, a bíróság elönke volt. A döntés hallatán a párt szimpatizánsok megdöbbenten reagáltak, és egyet nem értésüknek adtak hangot. Ez már a második alkalom volt, hogy  elverték rajtuk  a port a kormányoldal, és a belügyminisztérium jóvoltából.

Šimíček azzal indokolta a döntését, hogy a többi párttal ellentétben a Munkás Párt veszélyezteti a demokrácia jövőjét a Cseh köztársaságban. "Ez egy olyan közösség, amely azonosságot vállal a nemzeti szocialista rezsimmel"


"Beszédeikben más etnikumok ellen lázítanak, olyanok ellen, mint a cigányok, vietnámiak, vagy éppen a homoszexuálisok ellen." A bíróság szerint a Munkás Párt nem lehet felelős egy szép új világért, nem járulhat hozzá, hogy az társadalmi folyamatokban szerepet vállaljon.


A Munkás Párt  programpontjai között szerepelt, hogy etnikum és nemzeti hovatartozás szerint regisztrálja a Cseh köztársaságban élőket, mindamellett  szerette volna megváltoztatni a cseh alkotmányt annak érdekében, hogy a cseh nemzetiségüek privilégiumokban részesüljenek.


" A Munkás Párt " egy xenofób, homófób, és populista tömörülés"- jelentette ki Šimíček.

Ettől függetlenül azonban a pártban tömörülők újabb szervezetet hozhatnak létre, a cseh törvények ugyanis nem tiltják a személyek szabad mozgását jogi értelemben sem, tehát az aki egy betiltott pártban vállalt szerepet, vidáman átsétálhat egy újabbba. És ha azt is betiltják akkor addig folytathatja ezt, ameddig kedve tartja.

 

A bíróság ugyan feloszlatott egy szélsőséges erőt, de nem tudja feloszlatni azokat a folyamatokat amelyek Európában, így Közép-Európában is zajlanak. Egyrész a cseheknél is gondot okoz a cigánybűnözés, másrészt a keleti országrészben megépült Hyundai gyár, amely egy kisebb korai közösséget alapított meg magával. Frydek-Místekben, a sziléziai régióban sok olyan étterem van már, ahol nem lehet csehül olvasni a választható ételeket, olykor-olykor ki van írva, hogy csak koreaikakat szolgálnak ki.

Szintén ebben a régióban nem rég számoltak fel egy üzemet, amely csak külföldieket foglalkoztatott, főként a harmadik világból érkezőket, de rendre szaporodnak az olyan esetek amikor bevándorlók illegális foglalkoztatását függeszti fel a rendőrség. A probláma az ilyen bevándorlóknál nem csak az, hogy nem rendelkeznek érvényes papírokkal, vagy nem beszélik a nyelvet, hanem hogy kisebb-nagyobb közösségekbe verődve teljesen saját szubkultúrákat hoznak létre.

A csehek és cigányok között folyamatos a feszültség, a rendőrségnek gyakran kell beavatkoznia, hogy elkerüljék a véres összecsapásokat. A főként segélyekből, vagy seftelésből élő kisebbség komolyan le tud pusztítani egy környéket, ha nem kerül sor állami beavatkozásra. Azonban ez újabb pénzeket emészt fel. Viszont érdekes körforgás az, hogy amíg az állam igyekszik a szélsőségeseket elnyomni, addig a bevándorlók, és a kisebbség egy szélsőséges helyzetet idéznek elő, magyarán: gettókat hoznak létre, ahol a saját törvényeik szerint, saját kultúrájuk szerint folytatják életüket. Ezt láthattuk Olaszországban is. Nem kell sokat várni egy pár évvel ezelőtti közép-európai bevándorlók által gerjesztett zavargásra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csengettyuur.blog.hu/api/trackback/id/tr321777717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása